Helge Enger er død

Helge Enger er død

Publisert av Ivar Strømstad den 12.01.24.

Det er med sorg vi har mottatt budskapet om at Venneforeningens styreleder Helge Enger, er død. Vi sender våre varme tanker til hans kjære Ingjerd og resten av familien, som han var så sterkt knyttet til.

Helge har hatt mange roller ved Forsvarets flysamling, Gardermoen. - Bl.a. lang fartstid som kunnskapsrik guide og i en periode ledet denne virksomheten.  Han har også vært tildelt ansvaret for forskjellige prosjekter ved museet.

I tillegg ledet han Flysamlingen Gardermoens venneforening gjennom flere perioder og satt som styreleder her ved sin død.

Helge Enger var en fredsæl og vennligsinnet mann som sjelden hevet stemmen for å gi uttrykk for sine meninger. Han var svært imøtekommende – et ja-mennesker som alltid stilte opp når det var behov for det. Helge ville Flysamlingen det aller beste; alt han gjorde hadde bakgrunn i dette ønsket.

Nå har vi enda en gang mistet en av våre beste som har brukt timer, dager og år for å bidra til utvikling av museet til et enda bedre sted til formidling av norsk luftmaktshistorie. Vi som står igjen, takker for godt kameratskap og innsatsen for både Flysamlingen og Venneforeningen.

Fred over Helges minne.